top of page
Afbeelding3.jpg

Energycollect

kunt u als onderdeel helpen bij het opzetten van uw ISO50001, de norm voor het optimaliseren van uw energie efficiëntie

Dashboards in Energycollect
De meeste gebruikers zijn niet zo geïnteresseerd in de technieken van databases en het uitlezen van meterstanden. En terecht, voor de meeste gebruikers is dat ook van secundair belang. Wat gebouwbeheerders en energie verantwoordelijken wel van belang vinden is hoe de dashboards er uit zien, welke gegevens beschikbaar zijn en hoe je slim door de verschillende pagina's kunt navigeren.

Hieronder geven wij u een indruk van verschillende dashboards zoals die nu beschikbaar zijn. Dashboards zijn in overleg op uw eigen wensen aan te passen.Momentane waarden

Het scherm momentane waarden is een basis scherm in Energycollect. De spanningen zijn zowel als waarden te zien maar ook als grafisch verloop. Tevens kunnen stromen in de grafiek getoond worden (waarop in te zoomen is) en zijn de kWh-standen zichtbaar.
 

Grafische weergave van uw machine, fabriek of productielijn

Afbeeldingen kunnen worden geïmporteerd en voorzien worden van velden waar meetwaarden in geprojecteerd worden. De waarde die getoond wordt kan de laatst gemeten waarde zijn, maar ook bijv. een gemiddelde of een maximum waarde die gerelateerd is aan een gekozen tijdvenster. De meetwaarde kunnen van kleur veranderen op basis van de hoogte van de waarde, ook kunnen er alarmen aan gekoppeld worden door middel van een e-mail 
 

Single line diagram

In dit dashboard wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid tekenprogramma waarmee bijvoorbeeld lijn diagrammen gemaakt kunnen worden. Er wordt een grote verscheidenheid aan symbolen geboden en er kunnen ook afbeeldingen geïntegreerd worden. Ieder object kan als link dienen naar een ander dashboard of naar een internetsite of pagina.

Energieverdeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dit dashboard ziet u een samenstelling van meerdere energietellers die tezamen 1 groep vormen. Zichtbaar zijn de details per teller met bijbehorend lastprofiel en de totalen. In het Sankey diagram kan getoond worden in welke verhouding de energie geleverd wordt naar de diverse afnemers.
 

Virtuele powermeter

Dit dashboard biedt een virtueel aanzicht van een powermeter, in dit geval een AM2000 van GMC Instruments. Uiteraard kunnen ook andere meters als basis genomen worden.

Meet locatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op basis van de geografische gegevens van de geplaatste meetapparatuur kan op een kaart weergegeven worden waar deze zich bevinden. Aan de kleur kunt u zien wat de status is van de betreffende meter. Ook verschijnt er een popup waarmee u naar een specifiek dashboard kunt navigeren.

Alerts per e-mailWanneer een grenswaarde wordt bereikt, dan kan er een e-mail verzonden worden. In deze mail vindt u een aantal knoppen waarmee u rechtstreeks naar het betreffende dashboard kunt gaan waar deze grenswaarde bereikt is.

 

Maand totalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dit dashboard geeft u de maandtotalen van de verbruikte energie. De hoeveelheid maanden die u ziet hangt uiteraard af van het gekozen tijdvenster.

 

Trends

  Op dit dashboard kan een voorspelling gedaan worden wanneer een trendlijn een bepaalde waarde gaat bereiken. Wanneer het gebruik op bijv. een trafo langzaam stijgend is, kan bekeken worden op basis van een aantal parameters, wanneer dit tot problemen kan gaan leiden.

 

Rapportages

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rapportages kunnen naar Excel geëxporteerd worden via vaste sjablonen in de vorm van dag- en maandstaten van het energieverbruik, met selecteerbare tijdvakken.


< terug naar basispagina


 

Momentane_waarden.jpg
Trafo.jpg
Energieverdeling.jpg
Powermeter.jpg
locatie.jpg
Alert message.jpg
Maandtotalen.jpg
Trend.jpg
SLD Gebouw single line diagram.jpg
Rapportage-1.jpg
Rapportage-2.jpg
bottom of page